lørdag 2. desember 2017

Julekakeraid: Julekaker fra hele verden, i år Peru!


Klar til pynting med melis!




Forberedelsestid: 1 time 
Tilberedningstid: 45 min 
Total tid: 1 time 45 min

Ingredienser
• ½ kopp smør, romtemperatur
• 1 kopp sukker
• 1 egg
• 1 ts vaniljepulver
• ½ kopp gyldne rosiner, hakket
• ½ kopp svisker, hakket
• 1 kopp pekannøtter, hakket
• ½ kopp aprikoser, hakket
• 1 kopp appelsinjuice uten sukker eller 3 epler
• 2 kopp hvete mel
• 2 ts bakepulver
• ½ teskje natron


 


Aller først lese oppskriften nøye..




Slå i et egg!




Alt klart nå? Frukt og nøtter skjært opp i små biter.




Deigen over i stjerneform.




Hvis du vil lage eplejuice, skrell eplene, fjern kjernene og del eplene. Legg dem i en kasserolle over middels varme. Tilsett ½ kopp vann, og kok i 20 minutter. Når eplene er møre, press dem gjennom en sil. Avkjøl. (Dette kan gjøres på forhånd). 
Vi brukte ferdiglaga appelsinjuice!

Forvarm ovnen til 175 ° C.
Bland smøret med sukkeret, rør til blandingen er kremaktig (ca. 5 minutter). Slå i egget og la stå i 2 minutter.
Hell tørket frukt og ½ kopp mel  i en bolle, rør om.
Tilsett smørblandingen applejuice og sikt det resterende melet, bakepulveret og natron over det.
Ha i vanilje og tørkede frukter, nøtter mm og rør.

Smør og kle en kakeform med stekepapir. Hell røra i formen og stek i 45 minutter eller til kaken er stekt gjennom og gylden.

Vi hadde også litt smak av ingefær og nellik i form av malt krydder.

https://no.pinterest.com/soursop64/fruit-cakes/?lp=true
http://tara.no/mat-1771/9-julekaker-fra-hele-verden
http://tara.no/mat-1771/julekaker-fra-hele-verden
http://www.nammis.no/tag/paskebaking/
https://roysta15.wordpress.com/2014/12/18/julekaker/
https://www.cuisinefiend.com/contents.aspx?category=Christmas&type=season
http://perudelights.com/tag/peruvian-christmas-recipes/
http://www.aftenposten.no/norge/Henter-europeiske-kaker-til-julens-bord-69389b.html
https://www.cuisinefiend.com/112/buche-de-noel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.