lørdag 30. september 2017

Druesafting




Druene er ikke blitt skikkelige modne i år, så vi forsøker safting for første gang i lånt kjele.





HUSKEREGLER VED SAFTING:
Rens alltid bær og frukt. Kutt opp store bær/frukt i biter.
Alle flasker som skal brukes må være rene, hvis ikke kommer det lett 
  mugg.
Bruk godt modne bær, disse er som regel mest saftige og smakfulle.
Beregn ca. 400-700 gram sukker per kilo bær.
Bruk tette korker og lagre saften mørkt og kjølig.

Ved kokesafting og råsafting tilsettes sukkeret etter siling.

Druesafting uten saftkoker


Hver vinter, beskjæres alle greinene som vokser på hovedgreinene ned til 10 cm. Så lenge planten har blader, er det best at unngå beskjæring. Hard frost kan skade unge skudd. November og desember er de beste månedene for vinterbeskjæring. Tidlig på våren vil plantesafta begynne å sive ut i det øyeblikket man beskjærer. Kilde

2 kommentarer:

  1. Er den saften fra druene? Trodde den ville ha en litt annen farge.
    En god helg ønskes av Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  2. Så vakkert da, både druene og saften. Naboen min har druer, men de ble ikke så store i år. Koselig å lage noe selv av det man dyrker. Ha en finfin helg!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.