lørdag 21. desember 2013

Polsk babka, er på gang!





Det er denne oppskriften jeg har brukt. Jeg la rosinene som var litt tørre, til bløt i dram vi kjøpte på Cap verde. Rum fantes ikke i huset, heller ikke gule rosiner, så det ble de vanlige brune.
Oppskriften er i cups, og hva var vel da mer enn naturlig å bruke en kopp fra Polen?





Fylte to kakeformer, en stjerne og et hjerte.
Det som forundrer meg er at oppskriften på ¨adventskransen" og babka er ganske så like. Spennende å se om de smaker forskjellig!
Det var ingen smart idé å bruke den faste stjerneforma. Kaka var umulig å få ut til tross for at jeg hadde smurt den. Må nok bruke bakepapir hvis det blir noen neste gang. Hjertet er en springform, så det gikk greit. Og babka smaker som den skal, søt og god! Ikke store forskjellen fra vår egen julekake. Sammenlikne oppskriftene her!


Ut av fryseren for å ta med til Telemark!


En annen engelsk oppskrift med ris er her
Polsk babka oppskrift på engelsk
Polsk babka - norsk oppskrift
En hel rekke oppskrifter her, velge og vrake

Og mellom slaga var det full musikk! Her fra konserten med gruppa Sver.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.