mandag 14. mars 2011

Fingernemme fruer; Volven og krystallene





Bakgrunnen med bergkrystaller begynner å ta form.
Blant volvenes mange magiske rekvisitter fantes krystaller. Kan hende det er foranledningen til spåkonenes krystallkule.

Keltiske stammer som antagelig levde i Britannia så tidlig som 2 000 år f.Kr. ble forent av et presteskap kjent som druider. Druider brukte krystaller som hjelpemiddel for forutsigelser. Grunnen kan være todelt; helligdommer, også i norrøn religion, foruten også germansk og keltisk, var ofte knyttet til vann. Vann var noe man kunne ofre ting til og samtidig se speilbilder i. Både glass og krystall var en særdeles kostbar vare.

En Volve er i norrøn mytologi en kvinne med spådomsevner, utøver av seid. Spådomsevnene ser ut til å være forbundet med Odins tilstedeværelse.
I vikingtida var volvene de fremste religionsfortolkerne. Det mest kjente eksempelet på en volves spådom er Eddadiktet Voluspå, som betyr «volvens spådom». En volve var oftest en eldre kvinne som var løsrevet fra den strenge familietilknytningen som normalt definerte kvinnenes plass i ættesamfunnet. Volven var omreisende, og hun kunne tilkalles i krisesituasjoner. Ofte ble hun fulgt av en flokk unge mennesker når hun var ute i seidærend. Hun hadde stor autoritet og tok seg godt betalt for sine tjenester. 
Kilde: Wikipedia 



2 kommentarer:

  1. Så fint det blir med krystallene! Magisk!
    Spennende å følge utviklingen i bildet.

    SvarSlett
  2. WONDERFUL...mystique and it's story so fascinating!

    ciao ciao elvira

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.