torsdag 8. oktober 2009

Cordoba

Cordoba


Filmsnutten har Herren i huset tatt med sitt lille fotoapparat!




Antigua Mezquita, opprinnelig bygd som en kristen kirke i Cordoba, ble ombygd til en muslimsk moske i 756.
I 1489 ble den igjen gjort om til katedral, senere ødelagt av jordskjelv og restaurert. Nyinnviet i 1523 som Inglesia San Juan. Det mauriske interiøret er fra 1100-tallet.





For åtte hundre år siden bodde en halv million mennesker i byen. I 1236I ble Cordoba igjen en kristen by med det resultatet at jøder og muslimer ble tvunget til å forlate hjemmene sine og dra i 1609.
"Mennesker med ulik religion har alltid hatt problemer med å leve sammen," sier Tristras, i en flyers han ga oss, "men her i Cordoba tenker vi over en suppe, sitter og lytter til en nydelig melodi, spaserer, mens vannet forteller oss om fortiden." I dag bor det en og en halv million mennesker i byen. Har dagens innbyggere funnet løsningen på konfliken oss mennesker i mellom?
Taket ble holdt oppe av 1000 søyler, nå redusert til 850, og buer som kan likne en skog full av palmer. Hver epoke har satt sitt preg på kirkerommet, og publikum kan med god grunn bli fullstendig stilforvirret! Men det er nettopp det som gjør bygningen veldig interessant.




Kart over Cordobas gamle bydel



Øverst: utgravinger foran triumfbuen viser romersk blomstermosaikk laget i naturstein.
Hotellet vårt var nytt, men bygd inn i den gamle bymuren. Den gamle fasaden var imidlertid beholdt. Bildene viser husene foran inngangen og nederst porticoen i hotellet.


Utsikt fra den gamle romerske broa.

xxx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.