søndag 19. juli 2009

Splitlavendelen blomstrer

Lavendel
Lavendeøfrøene jeg tok med fra Split, er nå kommet i blomst. Planten er liten og spinkel, men full av livslyst.
De siste dagene er gått med til å forberede Bed & Breakfast-gjester fra LA. Annen etasje er ikke blitt vasket på lenge. Nå skinner det overalt. På soverommet satte jeg inn en liten porselensskål med lavendelolje. Det gjenstår bare å dandere noen blomster fra haven i mugger, så er alt klart.

Se blomsten fullt utsprunget under Medisinurtebedet!

2 kommentarer:

  1. Split, det er i gamle Joguslavia, eller? Skal en tur til Kroatia om to uker, da skal jeg jammen prøve få med noen frøer. Regner med at bilde kommer etter hvert, men du, hvordan lager du lavendelolje? Det høres ut som noe som lukter veldig godt. Har lyst å prøve, hagen er jo full av lavendel nå :)

    SvarSlett
  2. Hei Mia!

    Den lavendelolja jeg har brukt, er kjøpt av en torvkone i byen Hvar på øya Hvar i gamle Jugoslavia. Gled deg. Vi hadde en fantastisk øyhopping i fjor. Landet er rent, pent med koselige og hjelpsomme folk, billig og med god infrastruktur. Bussen, ferge kommer når den skal!
    Vi tok Norwegian fra Rygge til Dubrovnik , bed and breakfast hele veien. Ferge til Korchola ( har ikke rettskrivingen ved siden av meg), flott øy og borgby, videre med ferge til Hvar og Brac. Fra Split tok vi ferge videre til en by som begynner på T. Vi besøkte også Deocletians gamle by, tror den heter Savona. buss fra Split tilbake til Dubrovnik. Egentlig kunne vi ha tatt flyet tilbake fra Split. Den yngste sønnen vår har vært i nord av Kroatia nettopp. Der var det mye charterturister. Vi leier scooter og farter rundt!
    Alle bildene mine fra den turen er i tre gjennomarbeidede powerpointer som mest sannsynlig går dukken med harddisken på .
    datamaskina mi. Svar på spørsmaålet dit: aner ikke, spør noen torvkoner i Kroatia! God reise

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.