mandag 21. april 2014

Mandagstema: Påskemat





Det går mye i appelsiner i påska - og denne er ingen unntak. Kvittlunsjen ble liggende urørt- det var så mya annet påskegodt!
Appelsiner går det mye av i påska, minst en hver dag per person. Det er hovedinntaket.

I dag er det restemat. Vi kommer nok til å leve på det resten av uka. Det handles inn så altfor mye til påskedagene. Må lagre for sikkerhets skyld... Butikkene er jo ikke åpne.... men det er gamle tanker som henger igjen. Nå er det nesten mulig å få tak i alt 24 timer i døgnet. Restemat kan både se fristende ut og smake godt. Heldigvis ble det ikke rester av restematen!




Langfredag ble det servert lammestek, påskeaften laskefiléer og påskedagen marinert kalkun. Både lammesteka og kalkunen var ved en feiltakelse kjøpt røka, noe kvinnesida i familien ikke setter særlig stor pris på.




Og.... påskekaka ble god til tross for mange skjær i sjøen under tilberedelsen! Se oppskrift her.
Påskebildene ellers kan etter hvert minnes på Livet i Lia -bloggen.



4 kommentarer:

  1. Det var godt det lykkedes trods vanskeligheder. Det ser meget delikat ud, Bjørg! :) Glædelig Påske!

    SvarSlett
  2. Mmm, dette så jammen godt ut :)

    SvarSlett
  3. Det ser gott ut, hoppas även det rökta smakade!

    SvarSlett
  4. Det må jag säga att ni hade god mat alla dagarna trots att det var rökt. Jag hoppas alla kände sig mätta och nöjda ändå.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.